Kedvenc utastípusok

2014/02/11. - írta: hallatlan

Avagy kiket kerülj el nagy ívben, ha nyugodtan akarsz vonatozni

Sokat utazok vonaton és manapság már el tudom dönteni bizonyos jelekből, hogy hova érdemes ülnöm, ha nyugodtan szeretnék utazni. Íme a néhány utastípus, akiket tapasztalataim alapján nagy ívben kerülj el, ha te se szeretnél szétcincált idegekkel célba érni:

1. A gusztustalan szerelmespár

Többnyire tizenéves párocskák, lehuppannak veled szemben, még a kabátjukat se veszik le, azonnal lényegre térnek. Vadul rágják egymás arcát, miközben olyan hangosan kotorásznak a nyelvükkel a másik pofazacskójában, hogy te is tisztán hallod: plapp, plapp, szöööörrrcss! Cupp! Áhhhhh.... Képesek akár órákon át ezt csinálni, néha egy-egy pillanatra abbahagyva, ilyenkor bandzsítva, hülyén szemeznek pár pillanatig, miközben picit rázzák jobbra-balra a fejüket, majd még vadabbul egymásnak esnek. A haladóbb párok a műsort lájtos pettinggel is kombinálják. Magasról tesznek rá, hogy senkit sem érdekel testnedv-csereberéjük, hogy nyilvános intimitásuk olyan, mintha egy kád belet borítanának az utastársaik elé.. Megőrjítenek.

2. A telefonközpontos.

Többnyire tizenéves ez is, bár néha idősebbek is elkezdhetik. Jellemzője, hogy megállás nélkül telefonál, de nem is akárhogy! Folyamatosan ordít, mint egy felajzott szamár. "Jocó, Jocó! Igen, igen. Nem.. De találkozzunk. Igen, a csirkés előtt. Hozd a verdát! Nehogy elfelejtsd! Trixi is jöjjön. Jó luvnya, ja! Én is nagyon élveztem, váháháhá."  Zeng tőle az egész vagon, büszkén megosztja mindenkivel primitív élete viselt dolgait. Ráadásul az ilyenek igen jól artikulálva, hangosan beszélnek, így még én is értem, hiába vannak gondjaim a szövegértéssel. Nem is marad más számomra, mint hogy lekapcsoljam a hallókészülékeimet, nehogy valami meggondolatlan dologra vetemendjek.

3. A zabagép

Ez az ember nem az, aki vonaton szendvicset majszolgat, mert még vacsorázni sincs ideje. De nem ám! Ő egy igazi profi, akinek először is nagy hely kell. Elfoglal egy egész négyes ülőhelyet, szétpakolja batyuit és előveszi a vacsoráját. Nagy műanyag dobozokban van a vacsorája: kolbászos káposztaleves, csirkepörkölt, kovászos uborka, végül az elmaradhatatlan cipó, amit csak úgy natúr rádob a kis asztalkára és onnan töröget, mártogat, szétmorzsálva mindent. Nagyokat koppan, kaparászik a kanala, a vagont betölti az olcsó kajaszag. A csirkelábakat hangosan csiccsegve leszopogatja. Miután telezabálta magát, elégedetten nyög egy hatalmasat, majd elővesz egy nagy, kockás zsebkendőt és belepök egy rettentőt. El kell ismerni, hogy ez az ember otthon érzi magát! Azon se csodálkoznék, ha előcibálna valahonnan egy sparheltet, bedurrantana és nekiállna palacsintát sütni. Csak hát, utazni az ilyennel, az nem valami kellemes.

4. A büdösbogár.

Ez a típus néha igen jól elrejtőzik, kiszűrésük nagy körültekintést és gyakorlatot igényel. Természetesen a sarokban szundikáló hajléktalan egyértelmű eset, de tényleg oda akarsz ülni a konszolidált öregúr mellé? Nem biztos, hogy jól teszed. Ültem én már egy kedves bácsi mellett, aki valahányszor felém fordította a fejét, úgy vágott orrba a lehelletével, hogy a Klicsko se jobban. Nem könnyű tehát jó helyet találni, egy kicsit szaglássz, mielőtt leülsz. :)

Címkék: utazás máv vonat
54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://suketapu.blog.hu/api/trackback/id/tr85808596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavolirokon2 2014.02.11. 19:23:27

Azt hittem modoros, tan meg a szinosszeallitas is hasonlo, de nem, fullban tolja a kretent.

borzimorzi 2014.02.11. 19:34:37

A pakkjait másokkal cipeltető, amúgy kereskedelmi mennyiségű disznótorost szállítmányozó vidéki nénike megvolt?
Üdv:
b

hallatlan 2014.02.11. 19:46:20

Sokféle típus van még ezeken kívül, de sajnos elég öreg este írtam ezt a bejegyzést, egyszerűen kifogyott belőlem a szusz. :)

hallatlan 2014.02.11. 20:13:14

@Csakjoaruk Webáruház: Ez a repülőkön pusztítja igazán az agysejteket :)

Ellenzéki összeFOSÁS 2014.02.11. 20:16:29

Kimaradt meg a mszp-s szavazo, aki feleslegesen vonatozik el a szavazokorbe, mert ugyis a fidesz nyer.
Ilyenbol rengeteg van es lesz.

Nick Leeson 2014.02.11. 20:37:42

Igaz, nekem buszos tapasztalataim voltak, hosszú éveken keresztül. Középiskolás elsősök, csoportba vergődve nyerítenek a nagy semmi poénokon. Későbbi évfolyamokon ez fokozatosan csökken.
Aztán van a "busz igazság bajnoka"! Ő az aki évek óta ugyan azzal a busszal jár, mindig helyet ad, vagy csinál a rászorulóknak. Próbál rendet tartani, már amennyire tekintélye engedi, többnyire nagyon visszafogottan, inkább csak rosszalló tekintetekkel. Másik kategória a "szupernagyi", ő aztán mindent tud, és mindent kézben tart. Egész úton pofázik egy hasonszőrűvel, sokszor a fenti "igazság bajnokával". Megpróbál ő is néha intézkedni, legtöbbször kevés eredménnyel. :)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.02.11. 21:54:55

Elgondolkodtam: vajon ez az igen erős kisebbrendűségi komplexusokkal küzdő nyomorult, mikor járt utoljára pszichiáternél?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.02.11. 21:55:53

@Ellenzéki összeFOSÁS: csak tudnám, egy nyilaspalánta miért drukkol ennyire a fidesznek. Nem mondták neked, hogy kedvenc pártod egyelőre a rákosista komcsi vonalat követi?

Make Valamit · http://make.blog.hu 2014.02.11. 21:57:21

"Utaztál már távolsági busszal?"
"Még nem."
"Nem fog sokat javítani a hangulatodon." :)

youtu.be/FxBSOIBOylA

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.11. 22:30:01

Gondolatébresztő poszt. Nálam a csúcs az volt, amikor a velem szemben ülő bácsika elővette a bicskáját és elkezdte faragni a bal kezén a körmöket, mindezt a legnagyobb természetességgel.
Aztán vannak a cipőlevevős lábfelrakósok. Különösen kellemetlenek ha némi gombával élnek szimbiózisban.( Ennek pl Szabó Örvájnban is létezik egy alfaja: cipő le, lábakat maga alá a fotölyben, mintha csak otthon lennénk..)
A kajálósknak is létezik egy alfaja, aki minél csöpögősebb, nehezebben elfogyasztható cuccal(gyros, hamburger) nyomakodik föl a tök zsúfolt vonatra, lehetőleg az utolső pillanatban.
Sok a bunkó ember na, vajon régen is ennyi volt?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.11. 22:33:07

@álfirkász: Na és te, kicsi mókus? Belőled is lehetne egy csinos kis doktorit kanyarítani..

Sandor Akarki 2014.02.11. 22:55:49

1. (Egyetértő bólogatás) Aki végigordítja az utat, elmeséli milyen depressziós éppen, meg mennyire meg van viselve, stb.
2. Olyan olcsó szar fülhallgatója van, hogy a szar ordító zenéjét az egész vonat hallgatja.
3. Leül a hátad mögé és végig mocorog, pakol, feláll, leül, egyáltalán nem kedves, mintha valami úri dolog lenne a vonatozás amire éppen fel akar vágni.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.02.11. 22:57:14

@A megvalósult amerikai ólom..: ugat a náci. Nem baj, ugass csak, a kutyát sem érdekli. :D

Sandor Akarki 2014.02.11. 23:00:06

És a kedvencem szombatról, a faszi aki egy egész könyvet (Ulászló vagy Béla vagy mi) félhangosan az egész vagon örömére felolvasott. Hogy a nyilával hogyan fakasztott vizet a sziklából. Először azt hittem bibliaóra van ennél a résznél, aztán kiderült nem. Misztikus királyóra van. Mindezt a legmonotonabb hangon és jó hosszan. Brrrrrrr.

Sandor Akarki 2014.02.11. 23:08:41

@A megvalósult amerikai ólom..: Inkább vegye le a cipőjét, nem sarazza össze az ülést. Sokkal nagyobb tahóság cipős lábat feltenni.

hallatlan 2014.02.11. 23:12:30

@Sandor Akarki: Én eddig még csak olyannal találkoztam, aki cipőstül rakta fel a lábát - gyakran zsúfolt vonaton, amikor már alig van hely. Persze semmi kedve az embernek megkérni, hogy vegye el a patáját és oda leülni.
Ez a poszt is azért született meg, mert a posztóság kezd egy kritikus szintet elérni ebben az országban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.11. 23:20:20

@álfirkász: Tévedsz kis barátom a te süketelésed, meg nácizásod nem érdekel már senkit. Nem vagytok már érdekesek mókuska. Persze megértem hogy nehéz ezt elfogadnotok. "Kutya ugat, karaván halad". Majd áprilisban megtapasztalod azt magad is..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.11. 23:22:17

@Sandor Akarki: Talán mégjobb lenne ha nem rakná fel a lábát..(Persze kivéve azt az esetet, ha erre egészségügyi okokból van szükség.)

eöeöe 2014.02.11. 23:23:29

Szerinted neked milyen szájszagod lesz ilyen mondandóval vén napjaidra?

2014.02.11. 23:55:51

@A megvalósult amerikai ólom..: "Sok a bunkó ember na, vajon régen is ennyi volt? "

Nem. Mentálisan hanyatlik az ország. Meg a világ is változik. Kissebb lett a toleranciaküszöb, nagyobb lett a népsűrűség, az emberek utálják egymást, ráadásul olyan társadalom a miénk, amiben mindenki azt hiszi különbet szarik a másiknál. Máséban a szálka, sajátunkban a gerenda ugye.

sanyix 2014.02.12. 00:11:48

@álfirkász: téged azért érdekel, igaz téged kutyába se lehet venni :)

Sandor Akarki 2014.02.12. 02:42:39

@A megvalósult amerikai ólom..: Miért zavar ha felteszi? Cipőből kivesz, zokniban feltesz. Nadrág közepe konkrétan szennyezettebb, odamegy a fenékből meg a nemiszervekből az izzadtság és melegben nyomot hagy, amíg a zokniba bújtatott lám kevesebbet (és pl. általában nincs benne HPV, míg a seggcsíkban simán lehet).

tisztapista 2014.02.12. 07:55:35

Jó poszt, vicces meg minden, de mi az a vonat?

christophe 2014.02.12. 08:12:10

Vegyèl autot,problèma megoldva....

citrix 2014.02.12. 09:12:58

Ez mind semmi az Ercsi-Pusztaszabolcs közötti események tarka forgatagához képest.Felszáll az "etnikum" a vonatra,minimum 5-10 tagból álló család/kompánia.Ordibálnak,a purdék és az öregasszony rövid megszakításokkal köhög és harákol.Az illatfelhő is közli mindenkivel:igen,ez a magyar valóság ami a tömegközlekedést illeti,otthon vagyunk.A purdék valamit mindig csócsálnak,annak leeső darabkái beterítik a környéket.Hogy jó is legyen valami:Pusztaszabolcson leszállt az egész kompánia.

Lady Ann 2014.02.12. 09:19:03

Szófosó süket telefonáló ellen az egyetlen ellenszer a fülhallgató. Ez a cuppogó párocskák ellen is jó. Bár erősen gondolkozok, hogy hosszabb útra elrakok egy péklapátot is. Majd csak rend lesz.

Andie 2014.02.12. 09:54:05

Én vonaton ritkán utazok, régebben inkább jellemző volt. De valóban, az mindennapos és szinte "elvárt" volt, hogy a hatalmas kolbászos tank előkerül, néha hagymával, fokhagymával, netán jó kis disznótoros, hogy még este is érződött rajtam, mintha én ettem volna :)
Akkor még ott van a magányos farkas, aki bevackolja magát a sokszemélyes fülkébe, látványosan szétpakol 3-4 helyre, és sértődötten, morcosan néz, ha be mersz ülni.

Nemrég HÉVen utaztam sokat, amig rá nem jöttem, hogy ha nem akarok havonta 2 hetet betegen tölteni, akkor jobb nekem, ha kocsival járok. Szóval ott azért igen tipikus a 30 kilós hátizsákot hátán (félig rávetve) viselő, és azzal előszeretettel forgolódó, mitöbb, hevesen gesztikuláló, és a tegnap esti lerészegedést széles mozdulatokkal előadó pofa.
Vagy a bőrönd méretü női táska, ami minden fékezésnél az arcomba csapódik, vagy véletlen, vagy jelezvén, hogy átadhatnám a helyemet (ezt a műveletet kivitelezni egy tömött HÉVen azér elég macerás egyébként is)
De mondom, ami nálam a prímet vitte, hogy a szardíniás dobozként tömött kocsiban az utazók 30%-a köhög, 35%-a orrát fújja és tüsszög (persze hely híján oda az arcomba bele e), a maradék jó része meg koszos, büdös, részeg, stb.
Tudom, antiszoci háklis hüje vagyok, járjak kocsival. 2 éve ezt teszem :)

hallatlan 2014.02.12. 10:27:38

@Andie: Amiket írsz, az szintén jellemzőek vonaton is, ez a bejegyzés akár kétszer ilyen hosszú is lehetett volna. Nemrég mellém ült valaki és folyamatosan köhögött, fújta az orrát, másnap kaparni kezdett a torkom, úgyhogy ismerős. Azon a vonalon, ahol utazom fülkék ugyan nincsenek, de van, hogy végigmegyek a vonaton és inkább állok, mert nincs kedvem leülni senki mellé. Még olyan is volt, hogy egy kis takonytóni azt mondta, hogy nem szabad mellette az ülés, mert a barátnője majd felszáll nemsokára.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.02.12. 10:28:40

hahh, bár a nyelvezet meglehetősen modern, de azért van benne egy kis rotterdami erasmusos beütés :)
én szerencsére ic-vel meg railjettel járok, ha menni kell, az elővárosizás kimarad az életemből. amúgy a szegedi ic olyan, hogy egyben van a "rendes gyorssal", azaz helyjegy nélkül a tróger vagonba lehet csak ülni. néha végigsétálok a vonaton, hát, két külön világ az ic- meg a trógervagon. pedig 300 vagy mennyi csak a különbség.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.12. 10:35:09

megjegyezném, hogy a brunyál szó jelentése vizel, hugyozik, pisil. Szval nem tudom, mit csinál az illető evés után a zsebkendőjébe, de hogy nem brunyál, az biztos.

hallatlan 2014.02.12. 10:42:24

@vészmadár (pica pica): megnéztem, tényleg. Eddig úgy tudtam, hogy öklendezést, köpést jelent. Valahol olvastam egy anekdotát hogy azt mondták a mesterek a kisinasnak, hogy mától fogva befogadunt, nem szívatunk többé. Mire a kisinas: jól van, akkor én se brunyálok többet a teátokba. :)

Andie 2014.02.12. 11:04:48

@hallatlan: Na mondjuk ilyen volt velem is, igaz gyorsétteremben. Dugig volt, srác feltűnően terpeszkedik a 4 székes asztalnál egyedül. Kérdem, hogy ide a túlvégre, ugye leülhetek a kis tálcámmal. Neeem, bocsi, de ha igaz, nemsokára jönnek az ismerősei. Körbenéztem, hogy hol? Hát még nem értek ide. Akkor tehát leülhetek, köszönöm :)
Persze nem jöttek amig ott voltam, pár perc alatt bepusztítottam a kaját, és gó.

Újabb kategória! A telefonos manager / biztosítási ügynök, aki a vonaton/villamoson/stb köti az üzleteit. Fennhangon agitálja a szerencsétlen áldozatot, hárít, portfóliót ismertet, tukmál. Egyszer egy ilyen közelében ültem a Szeged-BP IC-n, hát a végén már énis kivülről fújtam az ING termékpalettáját...

blasiusii 2014.02.12. 11:18:15

:) Az utóbbi évben kismilliószor utaztam a Pest-Nyíregy. vonalon, többségében IC-n - megmosolyogtam a posztot, főleg a kajálós típust. Lehet, hogy az én neveltetésem túl ódivatú, de valamilyen szinten bunkóságnak tartom a Meki-Gyros-Kínai-Egyébbüdösétel fogyasztását a zárt vagonban - azt a 2-3 órát egy szendviccsel is ki lehetne bírni, nem?? Mégis ezen a vonalon a Nyugatinál mindig tele vannak a kocsik a "Pestre utazom, Mekizek egyet" típusú emberkékkel. Persze, a másik típus, aki meg a vonal túlsó végén száll fel, Nyíregy-Debrencen tájt, és előveszi a sokszintes ételhordó szettet, sokszor tényleg a fél disznótorral :D
A másik, ami nagyon gyakori, a sz@r fülest használó teknózenész huszonéves, esetenként a Niki Minajt 100%-on hallgató tizenéves, no meg a telefonálós is :)
Sokszor viszont a listán nem szereplő esetlek a legizgalmasabbak. Volt például, hogy olyan hájas volt a mellettem ülő, hogy az én székem egy jelentős részére is "átlógótt".
Egyébként egészen gyakori az is, akik "nem tudták, hogy helyjegy is kell", szinte minden vagonban van egy ilyen, állítólag a pénztárban nem hívják fel rá a figyelmet.

notC 2014.02.12. 11:33:13

@hallatlan: "végigmegyek a vonaton és inkább állok, mert nincs kedvem leülni senki mellé"
Mondjuk ez a mondat elég sokat elárult. Az antiszociális viselkedés ezek szerint kétoldalú :)
Én tizenéve rohangászom oda-vissza péntek, vasárnap vonaton majd 3-3 órát. És igen, vannak figurák, van úgy hogy az ember beleválaszt az útitársba, és tényleg lehetne sorolni a listát napestig. De azért a helyzet annyira nem szörnyű, hogy egy vonaton ne találjon az ember olyan helyet, amit ne lehetne kibírni pár órára :)
Mondom, tizenéve ingázok, volt kalandom rendesen, és azt is volt alkalmam megtapasztalni, hogy az utazóközönség, a körülmények hogy változnak.
Ami nekem feltűnt, hogy vannak korszakok. Régebben az emberek kommunikatívak voltak. Szerettek beszélgetni, akár vadidegenekkel is. Lehetett poénkodni, csacsogni, tök gyorsan eltelt az idő.
Aztán jött az MP3 korszak. Mindenkinek be volt dugva a füle, és igen, ha az ember nem akarta keverni a tucc-tucc zenét a romantikával, kénytelen volt bedugni ő is valami neki tetszővel.
Majd jött a butatelefon, színes kijelzővel, le nem halkítható pitty-prütty hangjaival. Szerencsére hamar kihalt, mert jöttek az első laptopok (70 perces akkuval, ami kevés volt egy filmhez is), aztán az okos telefonok, mostanság ismét laptopok, filmmel, játékkal, mobilnettel (újabban MÁV-WiFi-vel)
Egy dolog viszont végképp elveszett, a társaság. Emberek nyomogatják aktuális kütyüjüket, vagy bámulnak ki a fejükből, és zárják be magukat piciny világukba, s sugározzák magukból az útálatot, hogy még van ember a fülkében, a vonaton, a világon... Tisztára mint a "Mezítelen nap"-ban... (Asimov)

Edömér 2014.02.12. 11:33:52

A legjobban a szétpakolós utasokat utálom, akik egymaguk elfoglalnak a gurulós bőrönddel, hátizsákkal, kabátokkal 6 helyet. Bár a Bp. - Szeged vonalon, ahol utazni szoktam, a gyorsvonati pótjegy bevezetése óta olyan kevés lett az utas, hogy nem is zavaró, mert szinte mindig van üres fülke is. Szépen átterelték a buszokra az utasokat.

hallatlan 2014.02.12. 11:37:11

@schdl, vészmadár: javítottam a szöveget, ma is tanultam valamit. :)

hallatlan 2014.02.12. 11:47:21

@notC: ja igen, ha antiszociális hangulatomban vagyok, akkor nekem sincs megkérni a gyülölködve nléző, cuccukat tüntetően maguk mellé pakoló rosszkedvű embereket, hogy ugyan, hadd üljek már le én is.
Egyébként én is azokat tapasztalom, mint te, 15-20 éve egész napokat vonatoztam, de sosem unatkoztam, mert nagyon sokféle emberrel beszélgettem, a nagymellű szőke tanárnőtől az utazó homokos üzletkötőig (aki a végén magáévá is akart tenni, úgyhogy menekülnöm kellett). Szóval nem unatkoztam az biztos. Ez a magunkbazárkózós világ viszont egyre embertelenebb, Asimov valójában maga Hari Sheldon, mindent megírt, hogy mi lesz, most a robotos korszak következik majd..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.12. 11:58:07

@Sandor Akarki: Nem annyira tisztasági okokból zavar(bár nyári hőségben még ez is felmerül), hanem egyszerűen indokolatlannak érzem. Én agglomerációs vonaton utazom napi szinten, aminek a menetideje 30-40perc. Ezt az időt talán ki lehet bírni e nélkül is, hacsak valakinek nem ödémásodik a lábfeje vagy más hasonló problémája van.
Nyilván más egy 3-4 órás vonatút.

kewcheg 2014.02.12. 12:05:30

Van egy bíró ismeősöm, vonattal jár munkába, mert nincs pénze autózni, na őt mindennap megverik a vonaton miskolc-tiszai pu. és tiszalúc között, vagy kirabolják.De nem tud mit csinálni, mert dolgoznia kell, mostmár jelenleg inkabb stoppol.Nemrég felvette egy osztrák,mikor meghallotta mi a munkája,nem hitte el,hogy ien van a világon bazze...

873ujr3rk 2014.02.12. 12:06:12

veszprémig szoktam vonattal utazni, általában egyedül vagyok az I. osztályú vagonban.
ez azt hiszem +500 HUF az oda/vissza útra.
kettő lehet:
A: valóban rettentő a szegénység,
B: az utasok jelentős többsége valamilyen kedvezményes megoldással utazik, és én lehetek az egyetlen aki teljes árú jegyet fizet.

2014.02.12. 12:28:27

Az eddig felsoroltakon túl nekem még "a nagy magyar anya" is kedvencem, akinek a kölyke uralja az egész kocsit, értsd üvöltözik és rohangál az ülések közt, miközben a naaagy magyar anya álmodozva nézelődik kifelé az ablakon, vagy valami szennylapot, esetleg "női" irodalmat olvas.
Európában :) néhol vannak ún. csendes kocsik azoknak, akik nyugodt körülmények közt szeretnének utazni. Nálunk is be lehetne vezetni. Sőt! Feliratozni lehetne a kocsikat: olvasók, telefonálók, zabálók, büdösek, felajzottak, dühöngők részére. Utóbbi a kölyköknek és drága jó szüleiknek. :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.12. 12:34:56

@Andie: A helyfoglalósok egy külön állatfaj. Agglomerációs vonaton rendszeres, hogy a kiscsaj kipakolja a táskája tartalmát az ülésekre, foglalva a helyet a haveri kör még be nem érkezett tagjai számára, teszi mindeszt zsúfolt vonaton, ahol miatta 3-an már csak állni tudnak. Nem képes felfogni, hogy jegye ill.bérlete egyetlen hely elfolalására jogosítja fel, és a helyeket érkezési sorrendben kell elfoglalni. Ezt felülírja buta kis fejében az a magyarokra sokszor jellemző önző, individualista álláspont, hogy "ahova leteszem a cuccom az a hely az enyém stipi-stopi".
Ennek a típusnak létezett egy ritka magányos változata is, ő nagyobb lábteret szeretett volna magának, ezt pedig úgy érte el, hogy igen korán beült a még majdnem üres vagonba, és valami cukros üdítővel lelocsolta a szemközti ülést,ahová ezek után már senki sem akart leülni,és ő kényelmesen kinyújthatta a lábát a továbbiakban. Mára-a vonatőrök megjelenésével- nagyrészt kihalt ez a típus.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2014.02.12. 13:12:41

Harakolva kohogos, aminek koszonhetoen az egesz vagon felbuzdul es kohog, harakol.
Mikor mindenki elhallgat a kohogos ujra rakezd, megadja a hangot a korusnak.

Onjelolt Tiesto aki a mobiltelefonjaval szorakoztatja a haverjait es az utasokat.

Vihancolo tinik akik hordakban vonulnak fel, ala az egesz vonat hosszaban az osszes ajtot jol bebaszva.

Bulvarujsagot hangosan lapozgato, hajtogato utas, az ember azt hinne, hogy a helyi origamibajnoksagra keszul ugy hajtogatja a lapokat.

Hajnali vonattal bejaro pletykafeszkek aki vegigobegatjak az egesz utat (vonaton bobiskolas kilove).

Etnikum lehetoleg minnel tobben.
Obegatnak, recseg a mobilbol a Bodi Guszty, ha jobban belemelegednek meg enekelnek, tancolnak is mell.

Void Bunkoid 2014.02.12. 13:16:11

Annyit helyesbítenék, hogy a "telefonközpontos" típus ma már általában nem tizenéves, hanem sokkal inkább a mobillal húsz éve tizenévesként megismerkedett, azóta róla leszakadni sem bíró közép/későharmincas és leginkább nő.

A mai tizenévesek nagyrésze okostelefon tapicskol és fészbukon meg vájberen hangtalanul érintkezik, és kifejezetten idegenkedik a telefonálástól, a korosztály legfiatalabbjainak már - viccen kívül, van ilyen korú rokon - gyakorlatilag az anyukáján kívül nem is igen tudja senki sem a telefonszámát, és tudatosan nem is adja meg senkinek sem, írjanak rá valamelyik csetappon.

vizsla74 2014.02.12. 14:25:41

- talán még nem szerepelt, igazából engem nem is zavar, sőt vicces: azok a lánykák, akik a vonaton előveszik a teljes piperekészletüket, és szépen kisminkelik magukat,
- metrón jellemző, hogy bármennyire is sokan vannak és tömött a kocsi, egyesek még akkor is olvasóklubban érzik magukat (és tolják mások képébe a könyvüket) ha nyilvánvalóan zavar mindenkit,
- mekis, szendvicses téma volt már, de ennél egy szinttel magasabban van, ha utána megiszik két sört, és diszkréten eregeti a kis böfögéseit:-)
- a legrosszabb viszont szerintem az, akinek mások jelenléte miatt fizikai fájdalmat jelentő kínlódás a vonatozás(tetszés szerint bármilyen társas érintkezési formával helyettesíthető), aki szerint a világ, és más emberek csak akkor normálisak, ha olyanok, mint ős és/vagy ahogy szerinte az normális...

Sandor Akarki 2014.02.12. 22:11:03

@A megvalósult amerikai ólom..: 40 fölött minden harmadik embernek ujjnyi vastag visszerek vannak a lábán. Ha meg nincs tele a vonat, mit számít?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.02.12. 22:15:10

@Sandor Akarki: Abban az esetben ha ennek egészségügyi okai vannak el tudom fogadni, hogy erre a rövid időre is így tesz, de pusztán kényelmészeti okokból nem.

Dr_utcai_arcos 2014.03.04. 21:37:29

És akkor még nem is volt szó a kimondottan nyári, légkondi nélküli utazásokról. Egy -megpróbálom körülírni- nagydarab, de inkább büdös hájas disznó, felsőruházatban, de nevezzük csak necctrikónak, alul suhogós melegítőben utazó, etnikumi képviselő, de nevezzük ..., kb 1 órán keresztül ült velem és kb 5 percenként törölte az izzadtságot a hóna alól. Gyönyörű volt... (nem).